top of page

Acerca de

Tarotwist_Horizontal-Gold.png
AdobeStock_307380169.jpeg

Tipuri de etalări

Tarotwist.png

Câte tipuri de etalări există? Păăăi, avem etalarea de bază TRECUT - PREZENT - VIITOR, vestita CRUCE CELTICĂ (10 cărți) șiii... încă un milion de tipuri de etalări din care consultantul poate alege, în funcție de întrebările pe care le ai.

 

Vestea bună este că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la alegerea celui mai bun tip de etalare – asta este treaba consultantului.

 

Fiecare are o abordare diferită când vine vorba de sesiunile de tarot. Pe baza întrebărilor pe care le adresezi, consultantul poate alege să facă o singură etalare complexă (cea mai frecventă metodă) sau să realizeze câteva mai mici. Consultantul poate răspunde la o singură întrebare cu o etalare sau poate încerca să obțină perspective diferite prin mai multe etalări, pentru o imagine mai largă. Etalările sunt doar un mijloc de a obține acea perspectivă „de sus” asupra situației despre care întrebați. Prin urmare, în funcție de complexitatea întrebării și răspunsului, consultantul poate trece de la o etalare cu o singură carte, la până la 20 de cărți per etalare.

Decizia se bazează exclusiv pe modul în care consultantul evaluează complexitatea întrebării și tipul de răspuns necesar.

 

În timpul sesiunilor mele, procesez maximum 4 întrebări, cu câte o etalare per fiecare. Dacă simt că există mai multe de explorat într-un singur răspuns, de obicei realizez etalări de clarificare (în plus) pentru a obține o viziune completă asupra situației.

Tipul de etalare pe care îl aleg depinde de întrebare, dar mă las și ghidată de intuiția mea.

 

Ca să-ți faci o idee despre cum arată etalările, îți  voi da câteva exemple mai jos.

 

Iată cum arată etalarea Trecut – Prezent – ​​Viitor:

Past-Present-Future.jpg
Tarotwist.png

Trecutul – Prezentul – Viitorul poate avea și o serie de variații. Iată câteva alte exemple de etalări similare cu 3 carduri:

Mind_Body_Spirit.jpg
History-Problem-Advice.jpg

Ceea ce îmi place mereu să le reamintesc clienților mei este că viitorul nu este bătut în cuie. Există diferite potențialități care se află în interiorul nostru, iar noi jucăm un rol important în manifestarea lor în viața noastră.

Nu există un singur rezultat potențial. Pentru a ilustra asta, folosesc uneori etalarea „VIITOR ALTERNATIV”. Aceasta arată prezentul, viitorul pasiv (ce este probabil să se întâmple), viitorul activ și misterul (ceva pe care clientul nu îl vede sau nu știe despre situația în cauză).

Viitor_Alternativ.jpg
Tarotwist.png

Când vreau să am o viziune completă asupra dinamicii unei relații, fac etalarea ENERGIILOR CURENTE, care îmi arată ce simte fiecare persoană față de cealaltă, cum se reflectă asta în comportamentul său, care sunt sentimentele comune pe care le trăiesc cei doi în prezent, care este punctul orb ​​al clientului cu privire la cealaltă persoană și care sunt cei mai probabili pași următori în interacțiune.

Current_energies.jpg

Dacă vreau să văd blocajele, punctele forte, opiniile externe, variabilele de care nu sunteți conștienți și posibilele rezultate ale unei situații, pot folosi etalarea „CRUCEA CELTICĂ”.

Crucea_celtica.jpg
Tarotwist.png

O abordare mai simplă este etalarea „SWOT”. Care sunt punctele forte pe care le aducem la masă? Care sunt punctele slabe? Ce este cel mai bine să facem în această situație specifică? Pentru aceste tipuri de întrebări, etalarea SWOT este de obicei o alegere foarte bună.

SWOT.jpg

Dacă clientul dorește să vadă evenimentele majore sau punctele de interes de-a lungul anului, folosesc etalarea „ARCANA MAJORĂ 12” – câte o carte din Arcana Majoră pentru fiecare lună.

Tarotwist.png
Arcana_Majora-horizontal.jpg

Dacă vreau să văd un pattern care are impact asupra prezentului clientului și unde poate face schimbarea (în interior și în exterior) pentru a schimba rezultatul, folosesc etalarea în L. Aceasta arată un moment din trecut (trigger-ul), impactul acestuia, provocarea actuală, lecția de învățat și acțiunea care trebuie întreprinsă.

L.jpg

Tarotul poate fi folosit și la interpretarea psihologică a viselor.

O răspândire ușoară ar arăta astfel:

simple.jpg
Tarotwist.png

Cardul nr. 1 este dorința, nr. 2 este problema, nr. 3 este reacția, nr. 4 este sfatul și cardul nr. 5 reprezintă soluția.

 

Uneori, ne este mai ușor să evadăm în scenarii de vis sau să venim cu o realitate a noastră, dar nu facem decât să ne deconectăm de adevăr. Când simt că anumiți clienți fug de răspunsuri evidente, folosesc etalarea „CE EVIȚI?”. Aceasta arată:

  • Povestea pe care ți-o spui

  • Motivul pentru care ai creat povestea

  • Finalul pe care ți-l imaginezi

  • ealitatea

  • Ceea ce ai evitat

  • Cel mai rău scenariu

  • Finalul probabil

Ce eviti.jpg
Tarotwist.png

Tarotul poate fi folosit pentru mai mult decât pentru a vedea obstacolele din calea noastră. El ne poate arăta lucrurile pentru care ar trebui să fim recunoscători și cum să ne vindecăm emoțional. Cu toții am trecut prin experiențe dureroase, despărțiri, pierderea a ceva (un loc de muncă, o casă, o oportunitate) important sau pe cineva care ne-a fost drag. Întrebarea este: cum evoluăm prin durere? Aici îmi place să folosesc etalarea „BINECUVÂNTĂRI DIN TRECUT”. Asta îmi arată de ce acea experiență este de fapt un dar pentru client, ce a învățat din ea, ce poate schimba astfel încât să nu mai repete aceleași greșeli și cum poate trece mai departe.

Blessings.jpg

Alege ce ți se potrivește

bottom of page