top of page

Acerca de

Tarotwist_Horizontal-Gold.png
Image by Conscious Design

Despre
tarot

TAROTUL CA TREND

Tarotwist.png

Un articol Washington Post apărut undeva la finalul anului 2021 arăta cum în ultimii ani, a existat un boom de interes în jurul artei Tarotului. „Vânzările de seturi de tarot s-au dublat în ultimii cinci ani, a spus Lynn Araujo, directorul editorial și de comunicare pentru U.S. Games Systems, și a estimat că vânzările s-au triplat în primul an al pandemiei.”, menționează articolul.

 

"S.U.A. Games vinde sute de mii de pachete pe an din cele mai populare pachete de tarot Rider-Waite și zeci de mii de alte aproximativ 100 de pachete mai mici.”

 

Cu siguranță, acest lucru nu se aplică numai în SUA. Ascensiunea spectaculoasă a platformelor de social media, precum Tiktok, a creat mediul perfect pentru ca pasionații de tarot să se exprime, dar să și ajungă la oameni din întreaga lume.

Image by Viva Luna Studios

„Pentru unii, a devenit un fel de vocabular pe care îl folosesc pentru a vorbi despre ei înșiși sau despre sentimentele lor”, spunea Tara Isabella Burton, autoarea cărții „Strange Rites: New Religions for a Godless World”. Face parte dintr-o tendință mai largă a tinerilor care combină diferite forme de practici spirituale sau religioase.”

„Tarotul a devenit, de asemenea, un fel de accesoriu pentru stilul actual de viață, a spus Araujo de la U.S. Games Systems, iar magazinele principale precum Urban Outfitters și Marshalls vând pachete alături de magazine de îmbrăcăminte de tip boutique, iar multe reviste de modă includ etalări de tarot. Colecția haute couture din primăvara anului 2021 a designerului de modă Christian Dior a fost inspirată de tarot.”

 

Una peste alta, Tarotul iese rapid din „stigma vrăjitoare”, așa că oamenii încep să-l vadă cum este în realitate: nu un truc sau o ghicire a viitorului („acea persoană la care te gândești va reveni în viața ta”), ci un instrument puternic de auto-reflecție, folosit pentru a obține claritate și de a lua decizii mai bune pentru tine.

Tarotwist.png

TAROTUL ȘI PSIHOLOGIA

Pentru tineri, Tarotul poate părea o tendință destul de recentă. Dar - spoiler alert - nu este. Tarotul a început ca un joc de cărți pentru nobili, dar în cele din urmă a devenit asociat cu ocultismul, motiv pentru care mulți oameni religioși au descurajat folosirea lui de-a lungul timpului.

În ciuda prejudecăților create în jurul său, Tarotul nu este magie și nici nu este practicat (doar) de vrăjitoare. De fapt, psihologii au început să-l folosească la scară tot mai largă în ultima vreme, ca o modalitate de a ușura comunicarea cu clienții lor și de a facilita înțelegerea unor aspecte mai profunde. Totodată, este folosit frecvent în coaching sau de către trainerii de yoga.

 

Cărțile de Tarot au avut întotdeauna rădăcini adânci în psihologie. Psihanalistul Carl Jung a explicat felul în care cărțile pot reprezenta cu ușurință „arhetipurile omenirii” în psihologie - trăsături universale precum puterea, ambiția și pasiunea – și le-a transformat în instrumente ideale de utilizat în terapie. Pentru mai multe informații pe această temă, recomand cartea „Tarotul Jungian și imaginile sale arhetipale” scrisă de Robert Wang.

Image by petr sidorov
Tarotwist.png

Alege ce ți se potrivește

bottom of page