top of page

Acerca de

Tarotwist_Horizontal-Gold.png
Image by Edz Norton

Bazele Tarotului

Tarotwist.png

Toți cei care vor să înțeleagă tarotul se pot pierde la început - și pe bună dreptate. Domeniul este atât de vast – nelimitat, dacă e să fiu sinceră – încât uneori poți ajunge să te simți copleșit. Sau în cel mai bun caz, să ajungi să ai mai multe întrebări decât atunci când ai început. Deoarece ar fi foarte complicat să trec prin toate aspectele de finețe ale tarotului în doar câteva cuvinte, o să mă rezum aici la principiile de bază, astfel încât să îți faci o idee despre modul în care funcționează.

PACHETUL DE CĂRȚI

Image by Viva Luna Studios
Tarotwist.png

Pachetele de tarot sunt formate din 78 de cărți, fiecare cu semnificații multiple. Pachetul poate fi împărțit în sub-categorii care au caracteristici comune. Ele se numesc Arcane (care se traduce prin „secrete”) și pot să fie Majore sau Minore. Arcana Majoră (22 de cărți) reprezintă marile secrete (lecții importante de viață, evenimente karmice sau lucruri care sunt în afara controlului nostru), în timp ce Arcana Minoră (56 de cărți) deține secretele „mai mici” (pot descrie stări emoționale, situații pe care le putem preveni sau controla, anumite persoane din viața noastră, energia noastră în general). Ambele sub-categorii au propriile lor calități unice și joacă roluri diferite în pachet, precum și în etalări.

Cărțile din Arcana Majoră

Image by Viva Luna Studios
Tarotwist.png
Image by Viva Luna Studios

Cărțile din Arcana Majoră sunt numerotate de la 0 la 21 și reprezintă o poveste vizuală a călătoriei Nebunului (The Fool’s Journey). Numele cărților este simbolic: Îndrăgostiții, Diavolul, Nebunul, Împăratul etc. Ele reprezintă influențe majore în viața noastră. Le puteți vedea ca repere ale experienței umane, deoarece deseori poartă mesaje profund spirituale.

Cărțile din Arcana Minoră

Tarotwist.png

Cele 56 de cărți din Arcana Minoră se bazează pe cărți de joc – găsim cărți de la as la zecari, precum și cărți ”de curte” – pajii, cavalerii, regii și reginele. Ele descriu oameni și situații din viața noastră, precum și atitudinile noastre față de ei.

La fel ca și cărțile de joc, Tarotul are 4 culori diferite:

Bâte – fac referire la pasiunile, proiectele, munca și motivația noastră

Spadele – fac referire la modul nostru de a gândi și de a comunica

Cupele – reflectă tărâmul nostru emoțional

Monede – reflectă aspectele materiale ale vieții noastre

 

Există cărți legate de intelectul nostru, voința noastră, sentimentele noastre și corpurile noastre. Toate cărțile au semnificații – pe multe niveluri. Elementele cărților (nume, număr, suita, poziția în etalare, reprezentare vizuală) sunt, de asemenea, concepute pentru a ajuta în timpul interpretării. Dintr-o perspectivă mai largă, fiecare carte este o poveste scurtă care, conectată cu altele într-o etalare, creează un puzzle complex cu privire la client.

 

Totodată, suitele pot fi folosite pentru a estima timpul, dar nu toți consultanții de tarot folosesc această metodă. De exemplu, spadele echivalează cu zile (deci dacă le folosiți pentru a ști când se va întâmpla ceva și apare 5 de spade, puteți estima că lucrul despre care întrebați se va întâmpla în aproximativ 5 zile), bâtele echivalează cu săptămâni, cupele indică luni, iar monedele echivalează cu anii.

Numărul cărții are, de asemenea, o semnificație specifică:

Ași = noi începuturi

Doi = dualitate, echilibru, relație, alegeri

Trei = creativitate, colaborare, îngrijire

Patru = stabilitate, structură, organizare, stagnare

Cinci = conflict, pierdere, haos, oportunitate

Șase = comunicare, rezolvare de probleme

Șapte = reflecție, evaluare

Opt = mișcare, viteză, putere

Nouă = compromisuri, posibilă stagnare

Zece = finalizare, încheierea unui ciclu

 

În plus, fiecare carte are o semnificație specifică. Deci, 5 de bâte este ușor diferit față de 5 de monede, de exemplu, chiar dacă se referă la aceeași temă în mare. 5 de bâte se referă adesea la conflicte și lupte interioare pe care le purtăm, în timp ce 5 de monede poate indica o despărțire, sentimente de abandon și respingere, faliment sau concediere. Fiecare carte are o semnificație generală, precum și una specifică, în funcție de domeniul despre care întrebați (relații, sănătate emoțională, bani sau job).

Tarotwist.png

V-am băgat în ceață deja? V-am zis că nu o să fie simplu.

Deci, pe scurt, la ce se uită un consultant de tarot într-o etalare?

  • Numele cărților

  • Numărul lor

  • Suita din care fac parte

  • De câte ori apare același număr într-o etalare (acest lucru poate spune multe despre stadiul unei situații)

  • Dacă o anumită suită este dominantă, în comparație cu altele (acest lucru poate indica anumite dinamici externe sau interne dezechilibrate)

  • Câte cărți din Arcana Majoră există în etalare (de obicei, dacă mai mult de 30% din cărți sunt din Arcana Majoră, aceasta indică faptul că există forțe care nu sunt în controlul nostru pe situația dată)

  • Câte cărți ”de curte” există în etalare (dacă apar mai mult de 25% dintr-o etalare, poate indica faptul că sunt mai multe persoane implicate sau care influențează situația. O altă posibilitate este ca persoana care întreabă să aibă probleme de identitate)

  • Sensul lor individual

  • Reprezentarea lor vizuală în pachetul selectat (poate varia)

  • Semnificația lor în întregul puzzle al etalării (unde se află în răspândire, cum se conectează cu ceilalți etc.).

Și ca să înțelegeți câte sensuri poate avea o singură carte, vă las aici două referințe de pe o platformă foarte utilă:

Spor la exersat!

Image by T A T I A N A
Tarotwist.png

Alege ce ți se potrivește

bottom of page