Acerca de

Bazele Tarotului

ToÈ›i cei care vor să înÈ›eleagă tarotul se pot pierde la început - È™i pe bună dreptate. Domeniul este atât de vast – nelimitat, dacă e să fiu sinceră – încât uneori poÈ›i ajunge să te simÈ›i copleÈ™it. Sau în cel mai bun caz, să ajungi să ai mai multe întrebări decât atunci când ai început. Deoarece ar fi foarte complicat să trec prin toate aspectele de fineÈ›e ale tarotului în doar câteva cuvinte, o să mă rezum aici la principiile de bază, astfel încât să îÈ›i faci o idee despre modul în care funcÈ›ionează.
PACHETUL DE CÄ‚RÈšI


Pachetele de tarot sunt formate din 78 de cărÈ›i, fiecare cu semnificaÈ›ii multiple. Pachetul poate fi împărÈ›it în sub-categorii care au caracteristici comune. Ele se numesc Arcane (care se traduce prin „secrete”) È™i pot să fie Majore sau Minore. Arcana Majoră (22 de cărÈ›i) reprezintă marile secrete (lecÈ›ii importante de viață, evenimente karmice sau lucruri care sunt în afara controlului nostru), în timp ce Arcana Minoră (56 de cărÈ›i) deÈ›ine secretele „mai mici” (pot descrie stări emoÈ›ionale, situaÈ›ii pe care le putem preveni sau controla, anumite persoane din viaÈ›a noastră, energia noastră în general). Ambele sub-categorii au propriile lor calități unice È™i joacă roluri diferite în pachet, precum È™i în etalări.
​
Cărțile din Arcana Majoră



CărÈ›ile din Arcana Majoră sunt numerotate de la 0 la 21 È™i reprezintă o poveste vizuală a călătoriei Nebunului (The Fool’s Journey). Numele cărÈ›ilor este simbolic: ÎndrăgostiÈ›ii, Diavolul, Nebunul, Împăratul etc. Ele reprezintă influenÈ›e majore în viaÈ›a noastră. Le puteÈ›i vedea ca repere ale experienÈ›ei umane, deoarece deseori poartă mesaje profund spirituale.
​
Cărțile din Arcana Minoră

Cele 56 de cărÈ›i din Arcana Minoră se bazează pe cărÈ›i de joc – găsim cărÈ›i de la as la zecari, precum È™i cărÈ›i ”de curte” – pajii, cavalerii, regii È™i reginele. Ele descriu oameni È™i situaÈ›ii din viaÈ›a noastră, precum È™i atitudinile noastre față de ei.
​
La fel ca și cărțile de joc, Tarotul are 4 culori diferite:
Bâte – fac referire la pasiunile, proiectele, munca È™i motivaÈ›ia noastră
Spadele – fac referire la modul nostru de a gândi È™i de a comunica
Cupele – reflectă tărâmul nostru emoÈ›ional
Monede – reflectă aspectele materiale ale vieÈ›ii noastre
Există cărÈ›i legate de intelectul nostru, voinÈ›a noastră, sentimentele noastre È™i corpurile noastre. Toate cărÈ›ile au semnificaÈ›ii – pe multe niveluri. Elementele cărÈ›ilor (nume, număr, suita, poziÈ›ia în etalare, reprezentare vizuală) sunt, de asemenea, concepute pentru a ajuta în timpul interpretării. Dintr-o perspectivă mai largă, fiecare carte este o poveste scurtă care, conectată cu altele într-o etalare, creează un puzzle complex cu privire la client.
Totodată, suitele pot fi folosite pentru a estima timpul, dar nu toÈ›i consultanÈ›ii de tarot folosesc această metodă. De exemplu, spadele echivalează cu zile (deci dacă le folosiÈ›i pentru a È™ti când se va întâmpla ceva È™i apare 5 de spade, puteÈ›i estima că lucrul despre care întrebaÈ›i se va întâmpla în aproximativ 5 zile), bâtele echivalează cu săptămâni, cupele indică luni, iar monedele echivalează cu anii.
​
Numărul cărții are, de asemenea, o semnificație specifică:
AÈ™i = noi începuturi
Doi = dualitate, echilibru, relație, alegeri
Trei = creativitate, colaborare, îngrijire
Patru = stabilitate, structură, organizare, stagnare
Cinci = conflict, pierdere, haos, oportunitate
Șase = comunicare, rezolvare de probleme
Șapte = reflecție, evaluare
Opt = mișcare, viteză, putere
Nouă = compromisuri, posibilă stagnare
Zece = finalizare, încheierea unui ciclu
În plus, fiecare carte are o semnificaÈ›ie specifică. Deci, 5 de bâte este uÈ™or diferit față de 5 de monede, de exemplu, chiar dacă se referă la aceeaÈ™i temă în mare. 5 de bâte se referă adesea la conflicte È™i lupte interioare pe care le purtăm, în timp ce 5 de monede poate indica o despărÈ›ire, sentimente de abandon È™i respingere, faliment sau concediere. Fiecare carte are o semnificaÈ›ie generală, precum È™i una specifică, în funcÈ›ie de domeniul despre care întrebaÈ›i (relaÈ›ii, sănătate emoÈ›ională, bani sau job).

V-am băgat în ceață deja? V-am zis că nu o să fie simplu.
Deci, pe scurt, la ce se uită un consultant de tarot într-o etalare?
-
Numele cărților
-
Numărul lor
-
Suita din care fac parte
-
De câte ori apare acelaÈ™i număr într-o etalare (acest lucru poate spune multe despre stadiul unei situaÈ›ii)
-
Dacă o anumită suită este dominantă, în comparaÈ›ie cu altele (acest lucru poate indica anumite dinamici externe sau interne dezechilibrate)
-
Câte cărÈ›i din Arcana Majoră există în etalare (de obicei, dacă mai mult de 30% din cărÈ›i sunt din Arcana Majoră, aceasta indică faptul că există forÈ›e care nu sunt în controlul nostru pe situaÈ›ia dată)
-
Câte cărÈ›i ”de curte” există în etalare (dacă apar mai mult de 25% dintr-o etalare, poate indica faptul că sunt mai multe persoane implicate sau care influenÈ›ează situaÈ›ia. O altă posibilitate este ca persoana care întreabă să aibă probleme de identitate)
-
Sensul lor individual
-
Reprezentarea lor vizuală în pachetul selectat (poate varia)
-
SemnificaÈ›ia lor în întregul puzzle al etalării (unde se află în răspândire, cum se conectează cu ceilalÈ›i etc.).
​
Și ca să înÈ›elegeÈ›i câte sensuri poate avea o singură carte, vă las aici două referinÈ›e de pe o platformă foarte utilă:
​
Spor la exersat!

